Carpaccio z cvikly s kozím syrom

15 min.
Komentáre
Carpaccio z cvikly s kozím syrom
ilustračné foto, zdroj: iprima.cz

Carpaccio z cvikly je zdravý a osviežujúci predjedlový variant tradičného carpaccia z hovädzieho mäsa. Tento recept navyše prináša nový spôsob, ako si vychutnať cviklu v inej forme.

2 porcie obsahujú

  • 647 kcal
  • 33 g sacharidov
  • 55 g tukov
  • 17 g bielkovín

Na 2 porcie

Postup

  1. Očistite cviklu a nakrájajte ju na tenké plátky. Môžete ju nakrájať ručne alebo pomocou krájača, aby boli plátky čo najtenšie.

  2. Rozložte plátky cvikly na tanier alebo na veľký podnos.

  3. V malej miske zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, šťavu z polovice citróna, soľ a korenie. Ochuťte podľa vlastných preferencií.

  4. Cviklu zmesou pokvapkajte a niekoľkokrát opatrne premiešajte, aby sa cvikla dobre premiešala s olejom a octom.

  5. Ak používate kozí syr, nakrájajte ho na tenké plátky a poukladajte ich na cviklu.

  6. Ozdobte čerstvým tymianom alebo inými bylinkami.

Nákup použitých surovín pre recept

Použité produkty v recepte

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Lahodný cestovinový šalát

Lahodný cestovinový šalát

Karbanátky z červené řepy s balkánským sýrem

Karbanátky z červené řepy s balkánským sýrem

Zimný šalát z pečenej zeleniny

Zimný šalát z pečenej zeleniny

Cviklová nátierka

Cviklová nátierka

Šošovicový šalát z hnedej šošovice

Šošovicový šalát z hnedej šošovice

Ružové cestoviny s omáčkou z cvikly

Ružové cestoviny s omáčkou z cvikly

Rezancový šalát so zeleninou a arašidovou zálievkou

Rezancový šalát so zeleninou a arašidovou zálievkou

Veľkonočný vajíčkový šalát v odľahčenej verzii

Veľkonočný vajíčkový šalát v odľahčenej verzii

Farebný zimný šalát, ktorý zasýti

Farebný zimný šalát, ktorý zasýti

Zimný šalát s quinoou a halloumi

Zimný šalát s quinoou a halloumi

Šalát Nicoise

Šalát Nicoise

Pečený losos so šošovicovým šalátom

Pečený losos so šošovicovým šalátom

Ružové palacinky s tajnou ingredienciou

Ružové palacinky s tajnou ingredienciou

Melónový šalát so syrom feta

Melónový šalát so syrom feta

Jednoduchá silvestrovská mňamka: Řepový hummus s česnekem

Jednoduchá silvestrovská mňamka: Řepový hummus s česnekem