Živina Thajské zelené karí
Živina Thajské zelené karí - jemne pikantná autentická ázijská omáčka hotová do 15 minút
Thajské zelené karí krásne vonia, jemne páli a je neuveriteľne zdravé. Do 15 minút si s ním pripravíš rýchlu a fantastickú ázijskú večeru bez extra námahy. Stačí pridať zeleninu, kokosové mlieko na zjemnenie, trošku sójovej omáčky, tofu či iný proteín, jazmínovú ryžu a máš hotovo.
Toto Thajské zelené karí vzniklo v spolupráci so šéfkuchárom a reštauratérom Štefanom Návratom. Ten teraz oslavuje úspech s ázijskou kuchyňou vo svojej reštaurácii PRU58 v pražských Holešoviciach. K omáčkam je so Štefanom natočená aj séria videí s receptami a tipmi na varenie. Z jedného pohára uvaríš 6‑10 porcií karí - na jedno varenie pre 2 porcie použiješ bežné 2 lyžice karí.
Živina Thajské zelené karí v bodoch:
- z jedného pohára uvaríte 4‑6 porcií thajského zeleného karí
- čisto rastlinného pôvodu a je teda vhodné aj pre vegánov
- vyrobené iba z čerstvých surovín v Přerove
- príprava thajského zeleného karí nezaberie viac ako 15 minút
- jedlo ako z reštaurácie uvaríte doma za tretinovú cenu
100 g | |
Energetická hodnota | 635 kJ / 153 kcal |
Tuky | 12 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 9,8 g |
- z toho cukry | 4 g |
Bielkoviny | 1,3 g |
Soľ | 0,6 g |
Ingrediencie
Cibuľa červená, čili papričky (< 8 %), olej repkový, galangal koreň, limetkový list, kurkuma koreň, koriander, bazalka, citrónová tráva, cesnak, korenie (< 0,5 %).
Upozornenie pre alergikov: Môže obsahovať stopy škrupinových plodov, arašidov, sezamu, sóje, pšenice, zeleru a horčice.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte mimo slnečného žiarenia pri teplote do 25 °C, po otvorení uchovávajte v chladničke pri teplote do +7 °C a spotrebujte do 14 dní.