Klasická žemľovka s tvarohom a jablkami našich mám nikdy neomrzí. Tak si ju určite skúste pripraviť z toastového chleba, kde nahradíme klasicky cukor a zníži sa tak nejaká kalória. Táto je vylepšená vlašskými orechmi. A jedna čerešnička na torte – navrchu výborne orechové maslo lemon cheesecake, ktoré dodalo zaujímavú chuť.
1 porcia obsahuje
- 294 kcal
- 40,5 g sacharidov
- 14 g tukov
- 7,3 g bielkovín
Na 6 porcií
- 9 plátkov Vilgain sandwich bread
- 250 ml rastlinného mlieka
- 2 vajcia
- 25 g kokosového cukru
- 290 g jabĺk
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 45 g medu
- 25 g vlašských orechov
Postup
-
-
Mlieko so žĺtkom a kokosovým cukrom si vymiešame. Postupne do mlieka máčame toastový chlieb a roztrháme ho na kúsky.
-
Kúsky poukladáme na spodok formy, kde pôjde 5 kusov toastu. Vymiešame si tvaroh so žĺtkom a medom. Tvaroh po lyžiciach navrstvíme na toast.
-
Na tvaroh dáme nastrúhané jablká, ktoré posypeme pomletými vlašskými orechmi. Naukladáme zvyšné 4 kusy toastu, ktoré sme tiež namočili do mlieka.
-
Dáme piecť na 180 °C na 35 minút. Pred vytiahnutím z rúry si vyšľaháme bielky na tuhý sneh so štipkou soli. Keď je už vytvorený sneh, pridáme ešte lyžičku xylitolu a ešte chvíľu šľaháme. Natrieme na žemľovku a vrátime späť do rúry. Pečieme do zlatista asi 10‑15 minút.
-
Dobrú chuť!