Či už sa večer chystáte oslavovať s priateľmi, alebo pokojne gaučovať pri televízii, zdravé chrumkanie nesmie chýbať! Domáce tortilla chipsy aj so skvelými dipmi máte hotové do štvrťhodinky a párty sa môže začať!
1 porcia obsahuje
- 169 kcal
- 5 g sacharidov
- 13,4 g tukov
- 5,9 g bielkovín
Na 1 porciu
- 50 g tvarohu
- 50 g avokáda
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1/2 čajové lyžičky čili
- 20 g práškového arašidového masla
- 20 ml vody
- 1 lyžica amino omáčky
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
Postup
-
Rúru predhrejeme na 200 °C.
-
Wrapy nakrájame na trojuholníky.
-
Presunieme na plech vyložený papierom na pečenie, posprejujeme olivovým olejom, zasypeme korením a premiešame, aby sa chipsy v korení pekne obalili.
-
Chipsy na plechu rozmiestnime tak, aby sa čo najmenej prekrývali.
-
Pečieme v predhriatej rúre asi 5‑10 minút dozlatista.
-
V priebehu pečenia si pripravíme dipy tak, že jednoducho zmiešame a rozmixujeme všetky ingrediencie.
1.
2.
-
Upečené? Hotovo. Môžeme podávať. Dobrú chuť!