Wolfberry Xantanová guma
Wolfberry Xantanová guma - pre prípravu bezlepkových pokrmov a ďalších dobrôt
Wolfberry Xantanová guma je prášok bez chuti a bez zápachu, ktorý je získavaný fermentáciou sacharidov za pomoci baktérie Xanthomonas campestris. Xantanová guma pôsobí ako emulgátor a prírodný stabilizátor, je hydrofilný, dobre na seba viaže vodu a poslúži aj ako náhrada lepku. Pomáha zlepšovať vlastnosti cesta vyrobeného z bezlepkových surovín, vďaka čomu sa pečivo menej drobí, lepšie drží tvar a vydrží dlhšiu dobu vláčnejšie. Xantanovú gumu je možné použiť nielen pri klasickom pečení, ale aj pri príprave pečiva v domácej pekárni. Využíva sa aj pri príprave dresingov, mäsových štiav a omáčok, pri zaváraní mäsa, výrobe domácej šunky, zmrzliny, alebo najrôznejších cukroviniek.
Wolfberry Xantanová guma v bodoch:
- prášok bez chuti a bez zápachu
- získavaný fermentáciou sacharidov za pomoci baktérie Xanthomonas campestris
- pôsobí ako emulgátor a prírodný stabilizátor
- ideálna náhrada lepku
- pomáha zlepšovať vlastnosti cesta vyrobeného z bezlepkových surovín
- pre klasické pečenie, ale aj prípravu pečiva v domácej pekárni
- využíva sa aj pri príprave dresingov, mäsových štiav a omáčok, pri zaváraní mäsa, výrobe domácej šunky, zmrzliny, alebo cukroviniek
Balenie: 100 g | |
100 g | |
Energetická hodnota | 1317 kJ / 320 kcal |
tuky | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
sacharidy | 77 g |
- z toho cukry | 0 g |
vláknina | 10 g |
bielkoviny | 7 g |
soľ | 3,5 g |
Ingrediencie
Xantánová guma (E415) 100%.
odporúčania výrobcu
- 1 - 2 g na 1 kg všetkých suchých prísad použitých na prípravu cesta.
Upozornenie
- Potravina.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Skladujte v suchu a tme.