Vilgain Tapiokové perly – základ pre rýchlu prípravu pudingov a dezertov, vhodné pre celiakov, s neutrálnou chuťou
Vilgain Tapiokové perly – základ pre rýchlu prípravu pudingov a dezertov, vhodné pre celiakov, s neutrálnou chuťou
Vilgain Tapiokové perly - bezlepkové perličky zo škrobu hľúz Manioku s jemnou vôňou a neutrálnou chuťou
Si milovníkom tapiokového pudingu, či iných bezlepkových dezertov? Potom pre teba budú tapiokové perly skvelým pomocníkom do kuchyne. Tapiokové perly sú vyrobené iba zo škrobu hľúz kríky Manioku, ktorý sa pestuje v dolnej a strednej oblasti Mjanmarska. Tapiokový škrob sa následne granuluje do malých perličiek o veľkosti 2‑4 mm, ktoré dokážu nasať vodu a napučať.
Základ na bezlepkový puding a ďalšie pochúťky
Tapioka je prirodzene bezlepková, takže ju môžu konzumovať aj celiáciu. Vďaka jemnej vôni a neutrálnej chuti môžeš tapioku používať na prípravu známeho pudingu, či ďalších sladkých dezertov alebo pokojne na zahusťovanie.
Vilgain tapiokové perly v bodoch:
- granulovaný škrob z hľúz Manioku
- dobre viaže vodu
- jemná vôňa a neutrálna chuť
- ideálna na prípravu pudingov a ďalších dezertov
- bez lepku
100 g | |
Energetická hodnota | 1487 kJ / 354 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 87,8 g |
- z toho cukry | 3,3 g |
Vláknina | 0,9 g |
Bielkoviny | 0,2 g |
Soľ | < 0,01 g |
Ingrediencie
Škrob z koreňa Manioku jedlého (tapioky) 90 %, voda 10 %.
Návod na použitie:
- Perly prepláchneme pod tečúcou vodou a namočíme do 3 dielov vody, po napučanie pridáme tri diely mlieka a osladíme.
- Zmes varíme za stáleho miešania do zhustnutia ako puding, dávkujeme do misiek a zdrobíme obľúbeným ovocím alebo čokoládou.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu a mimo priameho slnečného žiarenia.
- Vilgain sro (predtým Selltime sro), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (predtým Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Ič 29269555.
Obľúbené alternatívy
Ako produkt používajú ostatní
Aj ty sa môžeš objaviť v galérii @Vilgain zmienkou na svojom instagrame.