Vilgain Maslo z lúpaných mandlí BIO je vyrobené 100% z blanšírovaných mandlí pražených horúcim vzduchom. Používame iba výberové mandle, ktoré pochádzajú od BIO farmárov z talianskeho ostrova Sicília. Práve oblasť pri sopke Etna je vďaka svojim klimatickým podmienkam vhodná na pestovanie mandlí. Životné prostredie tu nie je kontaminované a zber vykonávajú miestni pracovníci.
Pri procese blanšírovania sa mandle šetrne za pôsobením tepla zbavia tenkej hnedej šupky. Maslo potom dostane krémovú farbu a zvýrazní sa sladkastá chuť samotných mandlí.
Žiadne zbytočné aditíva ako sladidlá, umelé arómy a konzervanty tu nenájdeš. Naopak sa maslo pýši obsahom nenasýtených mastných kyselín, ktoré sú pre tvoje telo veľmi dôležité.
Okrem toho sú mandle bohaté na celý rad vitamínov, antioxidantov a minerálnych látok. Patrí napríklad k najbohatším zdrojom vitamínu E. Nesmieme zabudnúť ani na vysoký obsah bielkovín a vlákniny, ktorá sa postará o napomáha správnej funkcii črevného mikrobiomu.
Maslo predstavuje výborný zdroj prírodnej energie, na ktorom si navyše kráľovsky pochutnáš. Je vhodné ako pomocník do zdravej kuchyne alebo ako pochúťka na doplnenie denného príjmu makroživín. Ľahká konzistencia umožňuje okamžité použitie napr. na obohatenie ovsenej kaše s mliekom alebo proteínového nápoja, a to ako chuťou, tak svojim významným nutričným zložením.