Vilgain Makadamové orechy sú pražené orechy prvotriednej kvality z poslednej úrody. Dochutené vybranými prírodnými ingredienciami.
Technológia suchého praženia znamená, že sa pri pražení nepoužíva žiadny ďalší olej. Praženie pri nízkych teplotách po krátku dobu navyše znižuje oxidáciu nenasýtených tukov, čím sa zachovávajú zdraviu prospešné látky.
Oriešky pochádzajú z plantáží v Afrike od 53 miestnych farmárov. Celý proces zberu a následného spracovania zaisťuje jedna spoločnosť. Pri výrobe je kladený maximálny dôraz na ekológiu a udržateľnosť. Tisíce stromov makadamov chránia prirodzenú topografiu a vodné cesty v regióne, čo vytvára ideálne podmienky pre tamojšie zvieratá a tiež zlepšuje celkové zdravie pôdy. Farmy a distribučné centrá tiež využívajú slnečnú energiu ako zdroj elektriny.
Oriešky si môžeš vychutnať v ich prirodzenej forme, alebo vyskúšať ochutené varianty, ktoré sme dochutili len štipkou kvalitného korenia. Samotné oriešky potom majú jemne sladkú lahodnú maslovú chuť.
Makadamy sú skvelým zdrojom mononenasýtených a polynenasýtených tukov, ktoré sú nevyhnutné pre celý rad biologických procesov v tele. Bolo preukázané, že nahradenie nasýtených tukov nenasýtenými tukmi v strave prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi.
Ani mikronutrienty neprídu skrátka. Makadamy sú bohaté na vitamíny skupiny B, horčík, mangán a meď. Oproti iným orechom vynikajú aj vysokým zastúpením antioxidantov.
Na orieškoch si môžeš zmlsnúť len tak samostatne, alebo ich využiť ako ingredienciu pri pečení či príprave nátierky. Výborne chutia so syrmi a hroznovým vínom.