Obsahujú minimum cukru (<0,5 g/100 g), takže sú prirodzene horkasté. Vynikajú chuťovými tónmi medu, karamelu, ovocia a vanilky. Sú síce drobné, ale dokážu narobiť poriadnu parádu: sú bohaté na kvalitné tuky a bielkoviny (15 %) – živiny, ktoré okrem iného pomáhajú podporovať pocit sýtosti.
Okrem toho skrývajú poctivú porciu minerálnych látok (železo, horčík, fosfor, zinok, mangán, meď) a antioxidantov (epikatechín, katechín a prokyanidíny), ktoré tvoj organizmus chránia pred oxidačným stresom. Zároveň napomáhajú proti zápalom a ochoreniam (najmä tým kardiovaskulárnym) aj k stabilnejšej hladine cukru v krvi.
Hodí sa výborne tam, kam oriešky. Nadrvené do rannej kaše, dezertov, posypať na zmrzlinu, primiešať do smoothie... Dodajú chrumkavosť, čokoládovú chuť a mikroživiny aj antioxidanty. Pokojne si ich môžeš dať aj samotné pre rýchle dodanie energie. Naozaj kvalitné spestrenie tvojho jedálnička.