Pirohy, aké vám zvykla robiť babka, keď ste boli malý. Alebo to boli skôr lekvárové? Tak či onak, tieto si zamilujete. Sú jednoduché na prípravu, extrémne sýte a horúce maliny im dodajú ten správny šmrnc.
Budeme potrebovať:
Na cesto:
- 250 g odtučneného jemného tvarohu
- 340 g hrubej múky
- 1 vajce
- 30 g práškového sladidla
Na náplň:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 25 g Aktin Whey vanilka
- 1 žĺtko
Navyše:
Doba prípravy: 60 minút
Z uvedeného množstva vyjde asi 5 porcií (26 kusov)
Postup:
- Zmiešame si všetky ingrediencie na cesto, vypracujeme pružnú hmotu a necháme 15 minút odpočinúť.
- Cesto si rozdelíme na dve polovice. Rozvaľkáme ho na približne 2mm hrúbku a vykrajujeme kruhy. Tie postupne naplníme tvarohovou náplňou. Pirohy varíme v osolenej vriacej vode asi 8 minút. Po uvarení vložíme do misy s ghee a jemne premiešame, aby sa pirohy na seba nenalepili.
- Horúce maliny pripravíme jednoducho krátkym povarením mrazených malín, ktoré sme ochutili sladidlom.
Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty.
Jedna sýta porcia obsahuje 5 ks pirohov a má:
- 415 kcal
- 7,4 g tuku
- 57,2 g sacharidov
- 27 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.