Tip na obed: Batát plnený hovädzím mäsom

Kristína Močková
Kristína Močková pred 3 mesiacmi
Tip na obed: Batát plnený hovädzím mäsom

S príchodom nového roka sa viacerí ľudia rozhodli žiť aktívnejšie a stravovať sa zdravšie. My v Aktine ich v tom samozrejme podporujeme a aj preto vám dnes ukážeme tip na zdravý a nutrične vyvážený obed. Navyše, je vhodný aj do krabičky ako #mealprep. Pretože zdravá strava nemusí byť nudná :)

Budeme potrebovať: 

Tip na obed: Batát plnený hovädzím mäsom
  • 3 stredne veľké batáty
  • olivový olej v spreji
  • 1 cibuľu, nakrájanú nadrobno
  • 1 menšiu cuketa, nakrájanú nadrobno
  • polovicu červenej papriky, nakrájanú nadrobno
  • 300 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 80 g cíceru z konzervy
  • 25 g strúhaného syra
  • soľ, korenie na dochutenie

Uvedené ingrediencie sú na 3 porcie.
Doba prípravy: 20 minút 
Doba pečenia: 1 hodina 

Tip na obed: Batát plnený hovädzím mäsom

Postup:

  1. Ako prvé si dáme piecť batáty – umyjeme ich a na pár miestach ich prepichneme vidličkou. Pečieme pri 180 stupňoch asi 40–50 minút, záleží od veľkosti batátov.
  2. Na väčšej panvici si na oleji osmažíme cibuľku, pridáme cuketu a papriku. Podľa potreby prilejeme vodu a dusíme, kým nezmenšia svoj objem asi o polovicu. Zeleninu posunieme stranou a podusíme ešte mäso. Dochutíme ho soľou a čiernym korením. Nakoniec všetko spolu premiešame, pridáme cícer a podľa potreby ešte na záver dochutíme. 
    Tip na obed: Batát plnený hovädzím mäsom
  3. Upečené batáty rozrežeme na polovicu (dáme pozor, aby sme sa nepopálili). Jemne vydlabeme stred, naplníme zmesou, posypeme syrom a dáme dopiecť ešte na 5 minút. 
    Tip na obed: Batát plnený hovädzím mäsom

Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty. 

1 plnený batát má priemerne: 

  • 454 kcal
  • 52,2 g sacharidov
  • 14,5 g tuku 
  • 29,5 g bielkovín
  • Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.
Aktin Magnesium
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskusia k článku