Tekvicou v jesenných receptoch nešetríme. Je potrebné si ju náležite užiť. Každému jedlu pridá farbu, šmrnc a hromadu vlákniny. Inak to nie je ani pri použití v obľúbenom cheesecaku.
1 porcia obsahuje
- 204 kcal
- 11 g sacharidov
- 12 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 12 porcií
- 500 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 3 vajcia
- 50 g čakankového sirupu
- 200 g tekvicového pyré
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 2 čajové lyžičky perníkového korenia
- 1/2 čajové lyžičky soli
Postup
-
Tekvicu si dopredu upečieme, vydlabeme a rozmixujeme na jemné pyré.
-
Rúru predhrejeme na 170 °C.
-
Granolu rozdrvíme alebo rozmixujeme. Pridáme zmäknuté ghí, vajcia a vypracujeme hmotu, ktorú následne natlačíme na dno pekáča (my sme použili veľkosť 22 x 16 cm) vyloženého papierom na pečenie.
-
Korpus zapečieme v predhriatej rúre cca 10 minút a potom necháme vychladnúť.
-
Vo väčšej mise vyšľaháme tvaroh a ricottu. Postupne zašľaháme všetky zvyšné ingrediencie na krém okrem tekvicového pyré.
-
Krém si rozdelíme do dvoch nádob na 2/3 a 1/3. Do 1/3 krému primiešame tekvicové pyré.
-
Na korpus najskôr rozprestrieme svetlý krém. Necháme si z neho iba 5 lyžíc na záverečné mramorovanie.
-
Nasleduje tekvicový krém, ktorým pomocou špajdle či varešky vytvoríme na povrchu nepravidelné špirály. To isté zopakujeme so zvyšným svetlým krémom.
-
Cheesecake pečieme 60‑70 minút na 160 °C. Povrch by mal byť pri upečení tuhý, zatiaľ čo stred zľahka povolený. Cheesecake kompletne stuhne, akonáhle vychladne.
-
Dajte nám vedieť na Instagrame s označením @aktinrecepty, koľko bodov z desiatich tomuto jesennému dezertu dávate.