Syrniki: Nadýchané tvarohové placky plné bielkovín

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
20 min.
84 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Syrniki: Nadýchané tvarohové placky plné bielkovín

Pôvodný recept pochádza z Ukrajiny. Miestni vtedy zrejme ani netušili, že im pod rukami vzniká fitness pochúťka plná bielkovín. Základ syrnikov totiž tvorí tvaroh alebo mäkký syr. Ten je doplnený len o malé množstvo múky, a tak vzniká ľahučké cesto, z ktorého vytvoríš vláčne placky ala lievance.

Tak a teraz už koniec rečí a hurá na ne!

1 kus obsahuje:

  • 77 kcal
  • 6 g sacharidov
  • 2 g tukov
  • 12 g bielkovín

Na 9 porcií

Na cesto:
Na smaženie:
  • kokosový olej v spreji

Postup

  1. Syrniki: Nadýchané tvarohové placky plné bielkovín

    Všetky ingrediencie jednoducho zmiešame a vytvoríme cesto. Keby sa príliš lepilo, pridáme trochu múky.

  2. Pomocou lyžice zo zmesi odoberáme jednotlivé kúsky, ktoré v dlani tvarujeme najprv do guličky a následne stlačíme do placky hrubej cca 1,5 cm.

    Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo, navlhčíme si ruky.

  3. Všetky placky pred smažením obalíme v troche múky.

  4. Smažíme na strednom plameni na troške rozpáleného kokosového oleja z oboch strán dozlatista.

  5. Podávame ešte teplé s čímkoľvek, čo máme radi. Výborný je biely jogurt alebo napríklad šťavnaté Vilgain jamy bez cukru.

    Syrniki: Nadýchané tvarohové placky plné bielkovín

    Syrniki: Nadýchané tvarohové placky plné bielkovín

    Syrniki: Nadýchané tvarohové placky plné bielkovín

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
84 Páči sa mi Uložiť recept