Šťavnatý bounty koláč s kokosom a čokoládou

Kristína Močková
Kristína Močková pred rokom
Šťavnatý bounty koláč s kokosom a čokoládou

Ok, pri tomto koláči sme si trošku uleteli, priznávame. Ale rozhodne stojí za to! Uleťte si aj vy a bude vás čakať poriadna nálož kokosu a čokolády, ktoré spolu tvoria neskutočné kombo. Odporúčame sa však podeliť, keďže rovnako, ako je tento koláč skvelý, je aj trošku energeticky výdatnejší.

Budeme potrebovať: 

Šťavnatý bounty koláč s kokosom a čokoládou

Cesto:

Kokosová vrstva:

Ganache:

Doba prípravy: 35 minút 
Doba pečenia: 25 minút
+chladenie cez noc

Šťavnatý bounty koláč s kokosom a čokoládou

Postup:

  1. Mixérom začneme vo väčšej mise šľahať bielka. Prisypeme sladidlo a pokračujeme, až kým nemáme hustú, lesklú penu. Pridáme žĺtka a všetko spolu naposledy prešlaháme. Do peny ďalej preosejeme obe múky s práškom do pečiva a kakao. Špachtlou už iba zľahka premiešame, aby se všetko spojilo a vylejeme na menší plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 25 minút. 
    Šťavnatý bounty koláč s kokosom a čokoládou
  2. Medzitým si pripravíme kokosovú vrstvu. Vo väčšom hrnci zmiešame 200 ml mlieka, 200 ml vody, prisypeme vanilkový cukor, trstinový cukor, sladidlo a kokos. Privedieme k varu a na miernom plameni a za občasného miešania povaríme asi 10 minút, kým kokos nenapučí a celá masa nezhustne. Pridáme maslo a premiešame. Vo zvyšných 100 ml mlieka si rozmiešame puding, ktorý nalejeme ku kokosu a za stáleho miešania povaríme, kým to celé nezhustne. Do mierne vychladnutej zmesi nakoniec primiešame tvaroh. 
    Šťavnatý bounty koláč s kokosom a čokoládou
  3. Korpus vyberieme z formy, odrežeme vrchnú „kôrku“ a vložíme späť do formy. Vylejeme naň kokosovú vrstu, uhladíme špachtlou a pripravíme si ganache. Smotanu zohrejeme, nevaríme. Čokoládu si posekáme na malé kúsky a zalejeme ju horúcou smotanou. Necháme chvíľku stáť a rozmiešame na hladký krém, ktorý nalejeme na kokosovú vrstvu. Môžme posypať kokosom a odložíme na noc do chladničky. 
    Šťavnatý bounty koláč s kokosom a čokoládou
  4. Na druhý deň odrežeme okraje a bounty cake nakrájame na 15 kúskov. Nezabudneme ho odfotiť a kým doňho zaboríme lyžičku, fotku hneď aj postneme na instagram s hashtagom aktinrecepty.  

Jeden kus má približne: 

  • 85 g
  • 280 kcal
  • 19,8 g tuku
  • 19,8 g sacharidov 
  • 7,7 g bielkovín
  • Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.


Poďakuj autorovi
Pridaj sa k 35 000 odberateľov
Raz týždenne ti pošleme výber tých najlepších článkov.
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________