Ok, pri tomto koláči sme si trošku uleteli, priznávame. Ale rozhodne stojí za to! Uleťte si aj vy a bude vás čakať poriadna nálož kokosu a čokolády, ktoré spolu tvoria neskutočné kombo. Odporúčame sa však podeliť, keďže rovnako, ako je tento koláč skvelý, je aj trošku energeticky výdatnejší.
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 4 vajíčka (bielka a žĺtka zvlášť)
- 110 g práškového Xucker sladidla
- 35 g kakaa
- 75 g špaldovej hladkej múky
- 15 g kokosovej múky
- 5 g prášku do pečiva
Kokosová vrstva:
- 300 ml mlieka
- 200 ml vody
- 1 vanilkový cukor
- 50 g trstinového cukru
- 50 g práškového Xucker sladidla
- 200 g strúhaného kokosu
- 50 g masla
- balíček vanilkového pudingu
- 250 g odtučneného tvarohu
Ganache:
- 130 g smotany na šlahanie
- 130 g kvalitnej horkej čokolády
Doba prípravy: 35 minút
Doba pečenia: 25 minút
+chladenie cez noc
Postup:
- Mixérom začneme vo väčšej mise šľahať bielka. Prisypeme sladidlo a pokračujeme, až kým nemáme hustú, lesklú penu. Pridáme žĺtka a všetko spolu naposledy prešlaháme. Do peny ďalej preosejeme obe múky s práškom do pečiva a kakao. Špachtlou už iba zľahka premiešame, aby se všetko spojilo a vylejeme na menší plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 25 minút.
- Medzitým si pripravíme kokosovú vrstvu. Vo väčšom hrnci zmiešame 200 ml mlieka, 200 ml vody, prisypeme vanilkový cukor, trstinový cukor, sladidlo a kokos. Privedieme k varu a na miernom plameni a za občasného miešania povaríme asi 10 minút, kým kokos nenapučí a celá masa nezhustne. Pridáme maslo a premiešame. Vo zvyšných 100 ml mlieka si rozmiešame puding, ktorý nalejeme ku kokosu a za stáleho miešania povaríme, kým to celé nezhustne. Do mierne vychladnutej zmesi nakoniec primiešame tvaroh.
- Korpus vyberieme z formy, odrežeme vrchnú „kôrku“ a vložíme späť do formy. Vylejeme naň kokosovú vrstu, uhladíme špachtlou a pripravíme si ganache. Smotanu zohrejeme, nevaríme. Čokoládu si posekáme na malé kúsky a zalejeme ju horúcou smotanou. Necháme chvíľku stáť a rozmiešame na hladký krém, ktorý nalejeme na kokosovú vrstvu. Môžme posypať kokosom a odložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň odrežeme okraje a bounty cake nakrájame na 15 kúskov. Nezabudneme ho odfotiť a kým doňho zaboríme lyžičku, fotku hneď aj postneme na instagram s hashtagom aktinrecepty.
Jeden kus má približne:
- 85 g
- 280 kcal
- 19,8 g tuku
- 19,8 g sacharidov
- 7,7 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom navyladené recepty z Aktin kuchyne.