Šošovicový šalát z čiernej šošovice

Veronika
Veronika Žmolilová
45 min. 30 minút pečenia
54 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Šošovicový šalát z čiernej šošovice

Šošovica nemusí byť len jedlom na Nový rok a tiež nemusí byť na kyslo! Čierna šošovica je ideálna do šalátov – nerozvarí sa, je drobná a jemne chrumká. Ešte k tomu všetkému je nabitá bielkovinami a to sa v bezmäsom jedle obzvlášť hodí. :)

1 porcia obsahuje 1 tanier/miska, cca 350 g

  • 386 kcal
  • 40,5 g sacharidov
  • 14,5 g tukov
  • 41 g bielkovín

Na 2 porcie

Šalát:
Zálievka:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Mrkvu nakrájame na kolieska, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme mletú papriku, čili, soľ a korenie. Premiešame, aby korenie mrkvu rovnomerne obalilo. Dáme na papier na pečenie a pečieme 20‑30 minút. V polovici pečenia pridáme aj nakrájanú červenú cibuľu.

  2. Šošovicový šalát z čiernej šošovice Ak sa vám nechce cez noc zdĺhavo namáčať šošovicu, a potom ju ešte niekoľko hodín variť, siahnite po našej predvarenej, ktorá je ready to eat.

  3. Šošovicový šalát z čiernej šošovice Na zálievku zmiešame všetky ingrediencie dohromady. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

  4. Šošovicový šalát z čiernej šošovice Uvarenú šošovicu premiešame s baby špenátom a natrhanou mozzarellou. Servírujeme s pečenou zeleninou a zalejeme zálievkou.

  5. Dobrú chuť! Šošovicový šalát z čiernej šošovice

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
54 Páči sa mi Uložiť recept