Cuketová sezóna je v plnom prúde! My vám s ňou prinášame ďalší recept, v ktorom tohtoročnú úrodu zužitkovať. A či sa táto lahodná ovsená kaša v slanej verzii objaví na vašom stole ako raňajky, obed alebo večera, necháme už čisto na vás. Rozhodne však odporúčame, aby sa tam objavila. Stojí totiž za to!
1 porcia obsahuje
- 420 kcal
- 35 g sacharidov
- 15 g tukov
- 31 g bielkovín
Na 2 porcie
- 100 g ovsených vločiek
- 300 g cukety
- 20 g lahôdkového droždia
- 2 lyžice amino omáčky
- 120 g údeného tofu
- 2 vajcia
- himalájska soľ
- čierne korenie
- granulovaný cesnak
Postup
-
Ako prvé si nastrúhajte cuketu a údené tofu na hrubom strúhadle. Ovsené vločky vsypte na panvicu a chvíľu ich nasucho pražte, kým nezačnú voňať. Potom ich zalejte vodou a povarte cca 5 minút do zhustnutia. Množstvo vody pridávajte podľa konzistencie.
-
Potom do kaše pridajte nastrúhanú cuketu aj tofu a opäť spoločne za stáleho miešania varte asi 5 minút, aby cuketa zľahka zmäkla, ale úplne sa nerozvarila.
-
Kašu stiahnite z platne a začnite dochucovať – vmiešajte lahôdkové droždie, amino omáčku a podľa chuti dosoľte, dokoreňte a pridajte sušený cesnak.
-
Hotovú kašu podávajte s uvareným alebo strateným vajcom, dobrú chuť!
-