Nikoleta Kováčová
Obľúbené
Skvelý pistácový protein. Mňam! Je to dezert. Je fakt fakt sladký a marcipánový ak ho nezriedite viac rastlinným mliekom, má hebkú konzistenciu, je krásne tekutý a bez nerozpustených hrčiek, nemá pri pití žiadnu nepríjemnú chuť. Používam ho do smoothies a absolútne prebije chuť banánu, listovej zeleniny aj čučoriedok. Väčšina proteinov mi nechutí a musím sa k nim aspoň trochu prehovárať ak ich nepridávam do pečenia. Tento protein pijem s chuťou! Sladký zázrak.💙
Menšie balenie kokosového mlieka zložené len z kokosu a vody.
Moje obľúbené kokosové mlieko v litrovom balení. Na curry, do koláčov, do krémov namiesto smotany alebo na výrobu kokosového jogurtu.🥥

Čierna soľ dodáva jedlu vajíčkovú chuť. Ak chcete robiť vajíčko, omeletu či vajíčkovú nátierku, toto dodá tú správnu chuť! 🍳
Pri strukovinách aj obilninách siaham čo najčastejšie po čiernych odrodách. Čierna šošovica, čierna fazuľa aj čierna ryža.
Nie len do polievok, ale aj ako základ smotanových omáčok na cestoviny.U nás sa minieveru liter, takže toto je naozaj výhodné balenie.
Bujón so skvelým zložením, ktorý sa hodí ak nechcete variť svoj domáci. Do vegan gulášu, rizota či čilli sin carne.🥕🧅🧄
Toto neaktívne droždie jedlu dodá syrovú chuť. Skvelé je do omáčok, na výrobu vegan syra, alebo na posypanie cestovín. Je to naviac aj skvelý zdroj proteinu!
Ak sa nechcete spoliehať na dennú dávku mletých ľanových semienoka lebo ľanového oleja pre doplnenie Omegamastných kyselín.
V našom podnebnom pásme a pri sedení dnu potrebujeme vsetci dopĺňať vitamín D celý rok.

Sladučká mliečna čokoláda, ktorá sa veľmi dobre rozlýva na jazyku.🍫

Nie len do kaší, ale aj na dochucovanie a dofarbovanie krémov a smotany na koláčoch 🍓
Ak pracujete v aquafabou a chcete si spravit vegánske snehové pusinky, šľahačku,turecký med, makrónky alebo indiánky. Xantan!
Malé balenia už nekupujem, lebo dobrá sójovka sa u nás míňa rýchlo.
Znova, čím viac farby, tým lepšie.Quinoa je dobrý zdroj kompletných proteinov pre vegánov.
Na zahusťovanie - funguje ako kukuričný Śkrob. Používamju na výrobu vegan mozzarelly.
Ak vyrábate vegan syr alebo vegan bryndzu, namiesto citrónovej šťavy možete použiť kyselinu citrónovú. Stačí málo a dodá kyslú chuť bez chuťe citrónu. Samozrejme sa hodí aj na výrobu domáceho džemu.🍋
Jedlú sódu nevyužívam len do koláčov, ale aj na umývanie - hlavneplechy a hrnce čistí skvelo.

Proteinové sušienky v mnohých príchutiach, ktoré si zamilujete.🍪
Na výrobu vegan syra, smotanovej omáčky alebo len tak na jedenie.
Psyllium je vhodné aj na výrobu vegánskeho syru ak chcete aby bol elastickejší. Ak vám v strave chýba vláknina, pridajte ho do svojho jedla.
Celozrnná špaldová múka sa mi osvedčila napríklad pri výrobe vegan piškót ale hodí sa aj na banánový chlieb či bublaninu.
Kvalitný protei, ktorý je sladký a chutí ako vegan mliečna čokoláda s vanilkou. Skvelá chuť, konzistencia aj zloženie.