PB&J pečené šišky

Šárka Červinková
Šárka Červinková
45 min. plus cca 45 minút kysnutia cesta
54 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
PB&J pečené šišky

Lepkavé ústa od šišiek s lekvárom? To bývali časy, čo? A pretože aj nám sa po nich zacnelo, vrhli sme sa na ich zdravšiu verziu. A pre tentoraz sme ich naplnili nesmrteľnou kombináciou PB & Jelly.

Sú skoro ako od babičky, len o niečo menej kalorické, ale aj tak veľmi dobré. Neveríš? Tak poď ich vyskúšať.

1 šiška

  • 245 kcal
  • 31 g sacharidů
  • 11 g tuků
  • 7 g bílkovin

Na 9 porcií

Na cesto
Na náplň

Postup

  1. PB&J pečené šišky

    Mlieko zahrejeme v kastróliku, aby bolo vlažné. To isté urobíme s ghee maslom. Necháme ho rozpustiť v kastróliku a dáme bokom.

  2. V mise zmiešame múku spoločne s cukrom, štipkou soli a mletou vanilkou.

    Vychladnuté rozpustené maslo a mlieko pridáme spoločne so žĺtkami k suchej zmesi a vypracujeme hladké pružné cesto.

    Hotové cesto necháme kysnúť aspoň 30 minút.

  3. Na pomúčenej ploche vyvaľkáme cesto na cca 1,5 cm hrubý plát. Z plátu vykrajujeme pomocou pohára kolieska, ktoré vyskladáme na plech s papierom na pečenie.

    Vykrojené šišky necháme kysnúť pod utierkou aspoň 15 minút.

  4. Po vykysnutí pečieme šišky na 175 °C cca 15 minút dozlatista.

  5. Upečené šišky potrieme rozpusteným maslom a obalíme v kokosovom cukre. PB&J pečené šišky

  6. Pripravíme si 2 zdobiace vrecká so špičkou. Jedno vrecko naplníme arašidovým maslom a jedno malinovým džemom.

    Pomocou opačného konca varešky vytvoríme z boku každej šišky hlbokú jamku.

    Do jamiek naplníme spolovice arašidové maslo a spolovice malinový džem. PB&J pečené šišky

  7. Potom už môžeme šišky ihneď podávať. Najlepšie chutia čerstvé.

    Dobrú chuť. PB&J pečené šišky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
54 Páči sa mi Uložiť recept