Dnes potešíme milovníkov krémových zákuskov! Tentokrát navyše bez pečenia a takmer bez práce. Najprv sa lyžičkou zaboríte do úžasného krému z tvarohu a smotany, pokračujete k šťavnatým a kyselkavým jablkám, až nakoniec skončíte pri vrstve z chrumkavej granoly. Tak čo, už strúhate jablká?
Budeme potrebovať:
Na základ:
- 150 g müsli
- 40 g kokosového oleja
- 40 g medu
Na jablkovú vrstvu:
- asi 670 g očistených a nahrubo nastrúhaných jabĺk
- škoricu podľa chuti
- 3 plátky želatíny
Na krémovú vrstvu:
- 200 ml 30% smotany na šlahanie
- 50 g práškového sladidla
- 500 g nízkotučného krémového tvarohu
- 3 plátky želatíny
Doba prípravy: 30 minút
Doba chladenia: niekoľko hodín/cez noc
Použili sme formu na pečenie s priemerom 22 cm.
Postup:
- Müsli rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným kokosovým olejom a medom. Zmes natlačíme do formy vystlanej s papierom na pečenie.
- Jablká podusíme so škoricou. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Plátky želatíny necháme pár minút napučať v horúcej šťave z jabĺk a potom ju rozmiešame až do úplného rozpustenia. Šťavu potom primiešame späť k jablkám. Jemne vychladnutú zmes potom rozotrieme na müsli základ.
- Do smotany pridáme sladidlo a vymiešame šľahačku. Zvyšnú želatínu necháme napučať v menšom hrnci s približne 2 lyžicami vody, zahrejeme (nevaríme) a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Želatínu ihneď rozmiešame s lyžicou tvarohu a nakoniec všetko, aj so zvyšným tvarohom, primiešame k šľahačke. Krém rozotrieme na jablkovú vrstvu a necháme niekoľko hodín (ideálne cez noc) vychladiť v chladničke.
- Hotový koláč môžeme ozdobiť rozpustenou, či nastrúhanou čokoládou.
Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty.
Koláč sme rozkrájali na 12 kusov. Jeden má priemerne:
- 206 kcal
- 11,9 g tuku
- 19,2 g sacharidov
- 7,2 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.