(Skoro) ako z pekárne! Voňavé, nadýchané a šťavnaté. Presne také sú tieto slimáky s proteínovým pudingom. Na druhý deň nestvrdnú, no cesto je rovnako mäkučké. Tak čo, vyskúšaš ich aj ty?
Budeme potrebovať:
- 110 ml vlažného mlieka
- lyžička cukru
- polovica kocky čerstvého droždia (20 g)
- 250 g hladkej múky
- 40 g práškového sladidla
- jedno žĺtko
- štipka soli
- 35 g zmäknutého masla
- Ehrmann protein puding vanilka
- sušené hrozienka (kto nemá rád, vynechá, ale použije napríklad aróniu)
Doba prípravy: 70 minút (vrátane kysnutia)
Doba pečenia: 15 minút
Postup:
- Pripravíme si kvások. Mlieko jemne zohrejeme, rozmiešame v ňom lyžicu cukru a rozmrvíme droždie. Necháme chvíľku postáť.
- Vo väčšej mise si zmiešame múku, štipku soli, sladidlo, maslo, pridáme žĺtko a vzídený kvások. Ručne vymiesime pružné, nelepivé cesto. Prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť aspoň hodinu.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto by nemalo byť príliš hrubé, ani tenké. Skrátka, tak akurát. Potrieme pudingom, môžeme pridať hrozienka, alebo niečo podobné. Opatrne zrolujeme a ešte opatrnejšie nakrájame na kolieska (vyšlo nám 15 ks). Prenesieme na plech s papierom na pečenie a pri 170 stupňoch pečieme 12–15 minút, alebo dozlatova. Po upečení jemne poprášime práškovým cukrom.
Tip: Skvelo chutia aj s R3ptile! Druhú várku sme plnili s Choco Brownie cheat spreadom. Neboli tak šťavnaté, ale boli čokoládové :))
Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty.
Jeden slimák má:
- približne 45 g
- 92 kcal
- 2,8 g tuku
- 12,7 g sacharidov
- 3,8 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.