Muffinov a cupcakov nie je nikdy dosť. Tieto navyše aj nádherne prevoňajú celý byt. Prídu vhod ako zdravá desiata alebo dezert iba za pár kalórií.
1 porcia obsahuje
- 125 kcal
- 14 g sacharidov
- 5 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 16 porcií
- 260 g ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 2 čajové lyžičky škorice
- 1/2 čajové lyžičky muškátového orieška
- 1/2 citrónovej kôry
- 20 g datlí
- 20 g vlašských orechov
- 2 vajcia
- 1 banán
- 200 ml mlieka
- 20 g kokosového oleja
- 4 mrkvy
Postup
-
V mise zmiešame suché ingrediencie – ovsené vločky pomleté na múku, proteínový prášok, kypriaci prášok, škoricu, muškátový oriešok, citrónovú kôru, nasekané datle a orechy.
-
V mixéri spoločne rozmixujeme vajcia, banán, mlieko a roztopený kokosový olej.
-
Mokré ingrediencie nalejeme k suchým, pridáme nastrúhanú mrkvu a vytvoríme cesto.
-
Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky, tie potom plníme cestom tesne pod okraj, aby mali muffiny priestor, keď podrastú.
-
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C cca 30 minút alebo kým sa cesto neprestane lepiť na špajdľu.
-
Medzitým si pripravíme krém zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií a dáme ho schladiť do chladničky.
-
Muffiny necháme vychladnúť a potom sa vrhneme na zdobenie. Odporúčame použiť cukrárske vrecko, ktoré naplníme krémom a nanášame na muffiny podľa vlastného gusta.
-
Hotové dielo odfotíme a zdieľame na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.