Ak uprednostňuješ krémové koláčiky, určite ťa potešíme touto nadýchanou roládou s vôňou perníčkov. Roládu sme doplnili o slivkový džem a naplnili ľahkým tvarohovým krémom. Zo sviatočného stola zmizne približne rovnako rýchlo, ako dlho bude trvať jej príprava – za pár minút.
Budeme potrebovať:
- 4 vajíčka
- 40 g práškového sladidla
- 15 g medu
- 50 g hladkej špaldovej múky
- lyžičku perníkového korenia
- 120 g slivkovej Biolády
- 2 balenia nízkotučného tvarohu
- 1 balenie mascarpone
- sladidlo podľa chuti
Doba prípravy: 20 minút
Doba pečenia: 10 minút
Postup:
- Biely oddelíme od žĺtkov a so štipkou soli ich vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom a medom do hustej peny. K žĺtkom primiešame preosiatu múku s perníkovým korením. Opatrne primiešame sneh z bielkov, miešame v jednom smere.
- Vylejeme na plech s papierom na pečenie, ktorý sme si jemne potreli s olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov, približne 10 minút. Po upečení ešte teplé cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Cesto potrieme slivkovou Bioládou a natrieme hrubou vrstvou krému. Na dlhšom okraji necháme kúsok voľného miesta. Opatrne zrolujeme. Vrch natrieme zvyšným krémom a môžeme posypať rozdrveným perníkom.
Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty.
Roládu sme nakrájali na 21 kusov. Jeden kus má priemerne:
- 103kcal
- 6,4 g tuku
- 6,1 g sacharidov
- 5 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.