Dali by ste si nízkokalorický dezert, čo sa pečie len 10 minút a ohromí všetkých pri stole?
Tu je. Dobrú chuť!
1 porcia obsahuje
- 74 kcal
- 4 g sacharidov
- 3 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 15 porcií
- 4 vajcia
- 30 g špaldovej múky
- 15 g Sladiča
- 15 g kakaa
- 15 g čokoládového proteínu
- Vilgain extra jam – jahoda
- 200 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
- 15 g Sladiča
- 200 g lyofilizovaných jahôd
Postup
-
Rúru predhrejeme na 160 °C.
-
Bielky oddelíme od žĺtkov a so štipkou soli ich vyšľaháme do tuhého snehu.
-
Vo väčšej mise zmiešame všetky zvyšné ingrediencie na cesto a pridáme k nim aj žĺtky.
Potom do zmesi opatrne primiešame sneh z bielkov. Miešame len jedným smerom.
-
Cesto prelejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút.
-
Po upečení ešte teplé cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
Než nám cesto vychladne, pripravíme si krém dôkladným vyšľahaním všetkých potrebných ingrediencií.
Krém dáme chladiť do chladničky.
-
Cesto rozmotáme, potrieme jahodovou marmeládou a 2/3 krému. Potom znovu opatrne zrolujeme. Vrch natrieme zvyšným krémom a posypeme lyofilizovanými jahodami.
-
Hotovú roládu dáme pred podávaním schladiť na pár hodín do chladničky.
No a potom už len dobrú chuť!
-
Nezabudnite s nami zdieľať svoje rolády na Instagrame pod hashtagom #aktinrecepty.