Týmito brownies z ryžovej múky dnes potešíme nielen bezlepkáčov, ale aj ľudí, ktorí radi skúšajú alternatívne múky. Brownies sú vo výsledku krehké, no šťavnaté zároveň a chuťovo naozaj luxusné, extrémne čokoládové a stoja za každú jednu kalóriu navyše. Na prípravu vám postačí jedna miska a zopár základných ingrediencií.
Budeme potrebovať:
- 115 g masla
- 200 g kvalitnej horkej čokolády
- 115 g ryžovej múky
- ½ čl prášku do pečiva
- štipka soli
- 35 g trstinového cukru
- 65 g bezkalorického sladidla
- 3 vajíčka
- 20 g pekanových orechov (nemusí byť)
Z uvedeného množstva vyjde 15 kusov.
Veľkosť plechu je približne 25 x 17 cm.
Doba prípravy: 15 minút
Doba pečenia: 30 minút
Postup:
- Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a maslo. K zmesi primiešame cukor, sladidlo a po jednom aj vajíčka.
- K mokrej zmesi primiešame suché ingrediencie – múku zmiešanú s práškom do pečiva a štedrou štipkou soli. Premiešame iba tak, aby sa všetko pekne spojilo, viac netreba. Husté cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Môžme posypať orechmi, alebo ovocím, ktoré jemne vtlačíme do cesta.
- Brownies pečieme pri 170 stupňoch 30 minút. Stred sa môže zdať neupečený, ale nemajte obavy. Brownies budú krásne šťavnaté.
Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty.
1 kúsok má priemerne:
- 50 g
- 180 kcal
- 13,2 g tuku
- 14,2 g sacharidov
- 2,7 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.