Ďalší obľúbený dezert, ktorý sme pre vás pripravili v odľahčenej podobe bez toho, aby mu to ubralo na lahodnej chuti. Použili sme zopár kvalitných ingrediencií a nemuseli sme pridať ani cukor, ani múku. Tento čučoriedkový variant poteší nejedného milovníka cheesecakov.
1 porcia obsahuje
- 193 kcal
- 9,6 g sacharidov
- 13,1 g tukov
- 8,9 g bielkovín
Na 12 porcií
- 150 g granoly
- 15 g kokosového oleja
- 15 g zero toppingu
- 30 g vody
- 3 vajcia
- 100 g práškového sladidla
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 150 g mrazených čučoriedek
Postup
-
Na základ si rozmixujeme granolu. Tú ďalej zmiešame s vodou, zero toppingom a kokosovým olejom. Zmes rovno natlačíme do guľatej formy s priemerom cca 18 cm vyloženej papierom na pečenie. Dáme predpiecť na 10 minút na 170 °C.
-
Tri menšie vajíčka vyšľaháme spoločne so sladidlom, pridáme tvaroh, mascarpone a všetko spolu spojíme. Mrazené čučoriedky ohrejeme v mikrovlnke a prepasírujeme cez sitko, aby nám zostala len hustá šťava. Tej by malo zostať približne 100 g. Šťavu primiešame k tvarohovému krému a zmes nalejeme na predpečený základ.
-
Pečieme 60 – 75 minút na 170 °C. Stred sa po upečení bude triasť, keď cheesecake vychladne, tak stuhne. Dobrú chuť!