Tieto krehké mandľové sušienky s arašidovým maslom a čokoládou si určite zamilujete. Doslova sa rozplývajú na jazyku a zvládnete ich z pár ingrediencií. Navyše sú bez lepku a ľahko ich pripravíte aj vo vegan verzii.
Budeme potrebovať:
- 200 g mandľovej múky
- 35 g kokosového oleja
- 40 g medu
- 10 g kukuričného škrobu alebo hladkej múky
Na vrch:
- 90 g Nuts! Smooth peanuts
- 55 g horkej čokolády
- 5 g kokosového oleja
Z uvedeného množstva vyjde 15 sušienok.
Doba prípravy: 20 minút
Doba pečenia: 10 minút
Postup:
- V miske si zmiešame mandľovú múku, roztopený kokosový olej, med a štedrú štipku soli. Ak je zmes príliš „mokrá“ prisypeme lyžičku škrobu. Veľmi totiž záleží od toho, ako jemnú mandľovú múku máme.
- Z cesta odoberáme 19g kúsky a na plechu vytvarujeme okrúhly tvar s priehlbinkou v strede. Sušienky by mali byť trošku vyššie.
- Pečieme pri 180 stupňoch približne 10 minút. Veľmi ľahko totiž chytia tmavú farbu. Počas pečenia sa stred sušienky nadvihne – jemne ho stlačíme späť lyžicou.
- Sušienky necháme úplne vychladnúť a do každej priehlbinky pridáme 5–6 g arašidového masla (nuts&jelly rozhodne tiež stojí za vyskúšanie). Na 20 minút ich vložíme do mrazničky a medzitým si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Tú nakoniec opatrne natrieme na vrch sušienok.
- Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty.
1 sušienka má:
- 170 kcal
- 13,5 g tuku
- 7,8 g sacharidov
- 4,4 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.