Vonku to na prichádzajúce Vianoce príliš nevyzerá, ale v kuchyni môže. Napríklad s týmito „zasneženými“ kakaovými lineckými, ktoré k Vianociam neodmysliteľne patria. Vyskúšajte tento rok tieto menej tradičné, no rovnako dobré, tmavé koláčiky.
Budeme potrebovať:
- 80 g masla
- 2 žĺtky
- 45 g cukru (alebo práškového Xucker sladidla, použili sme kombináciu oboch)
- 110 g hladkej múky
- 25 g kokosovej múky
- 15 g kakaa
- štipku soli
- štipku prášku do pečenia
- asi 1/3 pohárika marhuľovej Biolády
Doba prípravy: 40 minút
Doba pečenia: 10 minút
Doba chladenia cesta: cez noc
Postup:
- Z vyššie uvedených ingrediencií si vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a na noc vložíme do chladničky.
- Vychladené cesto si rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme na približne 2-3mm. Vykrojíme a poukladáme na plech. Pečieme pri 170 stupňoch asi 8-10 minút. Treba si to odsledovať, záleží od veľkosti koláčikov.
- Upečené koláčiky necháme vychladnúť a potom ich zlepíme s marhuľovým džemom.
- Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty. Z tejto dávky nám vyšlo 36 ks dvojíc.
Jedna zlepená dvojica džemom má priemerne:
- 41 kcal
- 2,3 g tuku
- 3,9 g sacharidov
- 0,8 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.