Jarné závitky s krevetami

Šárka
Šárka Červinková
35 min.
26 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Jarné závitky s krevetami

Priaznivci ázijskej kuchyne pozor! Máme pre vás recept na obľúbené jarné závitky s krevetami a arašidovou omáčkou. Skvele sa hodia ako predjedlo, ale môžu poslúžiť aj ako ľahší obed alebo večera.

1 porcia obsahuje 1 závitok

  • 139 kcal
  • 22,7 g sacharidov
  • 2,6 g tukov
  • 5,4 g bielkovín

Na 8 porcií

Závitky:
  • 120 g ryžových rezancov
  • 8 rýžových papírů
  • ľadový šalát
  • 1/2 uhorky
  • 150 g mrkvy
  • koriander
  • čerstvá bazalka
  • 200 g kreviet
Arašidová omáčka:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Jarné závitky s krevetami Ryžové rezance dáme variť podľa návodu. Po uvarení ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Pridáme pár kvapiek olivového oleja a premiešame.

  2. Použijeme predvarené krevety bez črievka, ktoré orestujeme na troške oleji na panvici. Krevety osolíme, okoreníme, pridáme čili a cesnak. Restujeme asi 5 minút a dáme bokom.

  3. Mrkvu nakrájame na tenké plátky. Uhorku očistíme a tiež ju nakrájame na tenké plátky.

  4. Do veľkej misy si nalejeme horúcu vodu, do ktorej namočíme ryžový papier a čakáme, kým nie je mäkký.

  5. Ryžový papier rozložíme na doštičku.

  6. Do spodnej časti papiera vložíme nakrájaný ľadový šalát, pár plátkov mrkvy, uhorky a lístky bazalky. Nad to rozložíme 3 krevety a lístky koriandra.

  7. Závitok opatrne zabalíme.

  8. Na omáčku zmiešame všetky suroviny dokopy. Podľa konzistencie pridávame vodu, aby omáčka bola jemná a tekutejšia.

  9. Závitky podávame s arašidovou omáčkou.

    Dobrú chuť. Jarné závitky s krevetamiJarné závitky s krevetami

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
26 Páči sa mi Uložiť recept