Priaznivci ázijskej kuchyne pozor! Máme pre vás recept na obľúbené jarné závitky s krevetami a arašidovou omáčkou. Skvele sa hodia ako predjedlo, ale môžu poslúžiť aj ako ľahší obed alebo večera.
1 porcia obsahuje 1 závitok
- 139 kcal
- 22,7 g sacharidov
- 2,6 g tukov
- 5,4 g bielkovín
Na 8 porcií
- 120 g ryžových rezancov
- 8 rýžových papírů
- ľadový šalát
- 1/2 uhorky
- 150 g mrkvy
- koriander
- čerstvá bazalka
- 200 g kreviet
- 2 lyžice arašidového masla
- 3 lyžice amino
- 1 lyžica vínneho octu
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica sriracha omáčky
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky Vilgain sušeného zázvoru
- voda
Postup
-
Ryžové rezance dáme variť podľa návodu. Po uvarení ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Pridáme pár kvapiek olivového oleja a premiešame. -
Použijeme predvarené krevety bez črievka, ktoré orestujeme na troške oleji na panvici. Krevety osolíme, okoreníme, pridáme čili a cesnak. Restujeme asi 5 minút a dáme bokom.
-
Mrkvu nakrájame na tenké plátky. Uhorku očistíme a tiež ju nakrájame na tenké plátky.
-
Do veľkej misy si nalejeme horúcu vodu, do ktorej namočíme ryžový papier a čakáme, kým nie je mäkký.
-
Ryžový papier rozložíme na doštičku.
-
Do spodnej časti papiera vložíme nakrájaný ľadový šalát, pár plátkov mrkvy, uhorky a lístky bazalky. Nad to rozložíme 3 krevety a lístky koriandra.
-
Závitok opatrne zabalíme.
-
Na omáčku zmiešame všetky suroviny dokopy. Podľa konzistencie pridávame vodu, aby omáčka bola jemná a tekutejšia.
-
Závitky podávame s arašidovou omáčkou.
Dobrú chuť.