GymBeam Čisté Ghí je maslový tuk, ktorý sa vyrába prepustením masla tak, že sa z neho odstráni voda aj mliečne bielkoviny. Vďaka tomu má ghí dlhšiu trvanlivosť a nemusíš ho skladovať v chladničke, pretože sa pri izbovej teplote nepokazí. Navyše je jednoduchšie na trávenie a vhodné aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu alebo alergiami. Čisté Ghí je tradičnou súčasťou indickej a pakistanskej kuchyne, kde sa využíva už celé tisícročia. Okrem zdravej potraviny na varenie si ghí našlo svoje miesto aj v alternatívnej medicíne Ajurvéda.
Maslový tuk ghí, nazývaný aj ghee, je výbornou alternatívou klasického masla, oleja či masti s množstvom ďalších výhod. Čisté Ghi totiž obsahuje vitamíny A, E, K a tiež minerálne látky, omega‑3 a omega‑9 mastné kyseliny. Je zložené hlavne z nasýtených tukov, a preto je vhodné na tepelné úpravy, pričom jeho dymový bod dosahuje 250 °C. Vďaka tomu ho môžeš používať pri pečení, restovaní, ale aj príprave polievok, omáčok a varení ďalších jedál. Má maslovú vôňu a jemnú chuť, a preto ti Čisté Ghí úplne vynahradia klasické maslo.