Grizly Šošovica červená lúpaná polená je veľmi obľúbeným druhom šošovky, nepôsobí nadýmavo a jej príprava na rozdiel od iných strukovín je veľmi rýchla. Lúpaná má svetlo oranžovú farbu a sladkastú chuť.
Šošovka červená je zdrojom kyseliny listovej, železa, fosforu, zinku, vitamínu B6 a vlákniny. Je zo všetkých druhov šošovky najlepšie stráviteľná pri zachovaní vysokého obsahu bielkovín, a preto sa hodí aj pre malé deti a dojčiace mamičky. Vláknina v nej obsiahnutá pomáha regulovať funkciu čriev, a tak je vhodnou prevenciou proti zápche. Šošovka obsahuje zo všetkých strukovín najviac železa, ktoré podporuje krvný obeh a prospieva srdcu.
Skvele chutí v kombinácii s obilninami, napríklad s ryžou alebo quinoou. Je neoddeliteľnou súčasťou známeho Indického dhálu, ale aj ďalších zaujímavých pochúťok.