Grizly Ryža guľatozrnná
Grizly Ryža guľatozrnná - mäkká a ľahko lepivá príloha výborná na prípravu rizota
Grizly Ryža guľatozrnná je malá a bacuľatá, tvarom pripomínajúce skôr krúpy ako ryžu. Má vysoký obsah škrobu, a preto ľahko pohlcuje vodu, čo ju robí perfektným kandidátom na prípravu krémového rizota. Po uvarení je mäkká, ľahko lepivá a krásne krémová. Ľahko zasýti a je prirodzene bezlepková.
Okrem rizota sa výborne hodí aj ako plnka, sladké ryžové kaše či španielsku paellu.
Grizly Ryža guľatozrnná v bodoch:
- malá bacuľatá ryža
- ľahko pohlcuje vodu
- po uvarení je mäkká a lepivá
- sýtivá príloha
- prirodzene bezlepková
Balenie: 1000 g
100 g | |
Energetická hodnota | 1496 kJ / 357 kcal |
Tuky | 0,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 77 g |
- z toho cukry | 0,3 g |
Bielkoviny | 7,5 g |
Soľ | 0,01 g |
Ingrediencie
Ryža guľatozrnná lúpaná 100%.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu. Môže obsahovať stopy lepku.
Odporúčania výrobcu
- Na rizoto si najskôr osmažíme cibuľku (prípadne aj cesnak) na masle či olivovom oleji, za chvíľu pridáme ryžu a spoločne chvíľu restujeme.
- Pre kvalitnú chuť talianskeho rizota je vhodné pridať asi pohár vína a nechať odpariť.
- Potom postupne prilievame najlepšie horúci zeleninový vývar (môžete tiež vodu) a premiešame asi po dobu 20‑25 minút, kým ryža nezmäkne a všetka voda sa neodparí.
- Na záver pridáme ďalšie maslo a hoblinky parmezánu.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v temnom, chladnom a suchom mieste.
- Balenie: Znovuuzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale.
- Počas prepravy môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu.