Grizly Quinoa biela
Grizly Quinoa biela - jemná chuť pseudoobilniny nadupaná bielkovinami
Grizly Quinoa biela má jemnejšiu a vyváženejšiu chuť ako jej tmavé sesternice. Výmenou za pohladenie chuťových pohárikov stráca čiastočne obsah mikronutrientom, obsah bielkovín je však rovnako bohatý ako pri inak sfarbených juhoamerických semienkach. Vhodná je tiež na spaľovanie tukov a trávenie. Obsahuje vitamíny a minerálne látky vrátane vitamínov A, B a C, horčíka, vápnika, železám mangánu, medi a zinku.
Hodí sa do množstva typov pokrmov, používa sa ako príloha aj ako súčasť hlavného jedla. Dá sa kombinovať so zeleninou, mäsom, ale aj so sušeným ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo orieškami (mandle, kešu, para orechy) a semienkami (ľanové, chia, slnečnicové). Výborne chutí aj so strukovinami, kde spoločne tvoria nutrične veľmi výživnú kombináciu. Ešte lepšiu chuť dosiahneme, ak namiesto čistej vody použijeme pri varení napríklad zeleninový alebo kurací vývar, ale aj bylinky, cibuľu a cesnak.
Grizly Quinoa biela v bodoch:
- pseudoobilovina z Južnej Ameriky
- jemnejšia a vyváženejšia chuť ako tmavé quinoy
- bohatá na bielkoviny
- zdroj vitamínov a minerálnych látok
- skvelá so sušeným ovocím, orieškami i semienkami
100 g | |
Energetická hodnota | 1541 kJ / 368 kcal |
Tuky | 5,1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 64,2 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 14,1 g |
Soľ | 0,01 g |
Ingrediencie
Quinoa biela 100%.
Krajina pôvodu: Peru, Bolívia, Španielsko
Odporúčania výrobcu
- Pred varením odporúčame dobre prepláchnuť najlepšie v sitku tak, aby sme zabránili horkastej chuti.
- Na jeden hrnček potrebujeme približne dvojnásobné množstvo vody, avšak získame takmer trojnásobné množstvo quinoy.
- Varíme ako ryžu, kým sa voda neodparí, asi 15 – 20 minút.
Upozornenie
- Potravina.
- Uchovajte v suchu a chlade.
- Balenie: Znovuzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale.
- Počas prepravy môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu.