Grizly Quinoa biela má jemnejšiu a vyváženejšiu chuť ako jej tmavé sesternice. Výmenou za pohladenie chuťových pohárikov stráca čiastočne obsah mikronutrientom, obsah bielkovín je však rovnako bohatý ako pri inak sfarbených juhoamerických semienkach. Vhodná je tiež na spaľovanie tukov a trávenie. Obsahuje vitamíny a minerálne látky vrátane vitamínov A, B a C, horčíka, vápnika, železám mangánu, medi a zinku.
Hodí sa do množstva typov pokrmov, používa sa ako príloha aj ako súčasť hlavného jedla. Dá sa kombinovať so zeleninou, mäsom, ale aj so sušeným ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo orieškami (mandle, kešu, para orechy) a semienkami (ľanové, chia, slnečnicové). Výborne chutí aj so strukovinami, kde spoločne tvoria nutrične veľmi výživnú kombináciu. Ešte lepšiu chuť dosiahneme, ak namiesto čistej vody použijeme pri varení napríklad zeleninový alebo kurací vývar, ale aj bylinky, cibuľu a cesnak.