Grizly Pšeno
Grizly Pšeno - prirodzene bezlepková obilnina s miliónom spôsobov využitia
Pšeno vzniká z prosa odstránením semennej šupky z obilky. Patrí medzi prirodzene bezlepkové, zásadité a ľahko stráviteľné potraviny. Sú bohatým zdrojom komplexných sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Ďalej obsahuje cenné vitamíny predovšetkým skupiny B a E a minerálne látky ako je horčík, draslík, železo a fosfor.
Chutí skvele na slano aj na sladko. Už skôr sa bežne používalo na prípravu pšenovníka. Môžeš ho tiež zmiešať s čerstvým alebo so sušeným ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo orieškami (mandle, kešu, para orechy) a semienkami (ľanové, chia, slnečnicové). Variantov existuje celý rad. Skús ho ešte ochutiť kakaom, medom alebo sirupom. Takto si pripravíš sýte a nutrične hodnotné raňajky alebo desiatu. Na slano môže slúžiť ako príloha ochutená bylinkami a cesnakom alebo sušenými paradajkami. Dá sa z neho pripraviť aj hlavný chod zmiešaním s restovanou zeleninou alebo mäsom.
Grizly Pšeno v bodoch:
- bohatý zdroj komplexných sacharidov a vlákniny
- obsahuje vitamíny skupiny B, E a množstvo minerálnych látok
- vhodné na prípravu sladkého pšenovníka aj slanej prílohy k mäsu a zelenine
100 g | |
Energetická hodnota | 1474 kJ / 348 kcal |
Tuky | 1,4 g |
Sacharidy | 71 g |
- z toho cukry | 0,7 g |
Bielkoviny | 13 g |
Soľ | 0,02 g |
Ingrediencie
Jáhly 100%.
Upozornenie pre alergikov: Môže obsahovať stopy sóje, mlieka, arašidov, škrupinových plodov, sezamu a siričitanov.
Odporúčania výrobcu
- Jáhly sa pred varením odporúčajú spariť horúcou vodou.
- Najskôr ich prepláchnite a potom varte v osolenej vode v pomere 1:2 asi 15 - 20 minút, kým sa voda neodparí.
- Pri receptoch na sladko sa dajú pšeno uvariť aj v mlieku, získajú tak jemnú krémovú chuť.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v chlade, suchu a tme.