Grizly Mandľová múka extra jemná
Grizly Mandľová múka extra jemná
Grizly Mandľová múka extra jemná - nutrične bohatá múka na pečenie bezlepkových pokrmov
Grizly Mandľová múka extra jemná je jedna z najobľúbenejších múk na bezlepkové pečenie vyrábaná z lúpaných (blanšírovaných) mandlí. Mandle sú jednou z nutrične veľmi zaujímavých potravín bohaté na nenasýtené tuky, ktoré majú pre zvýšenie HDL a zníženie LDL cholesterolu v strave prevládať. Tiež vlákninu, rastlinné bielkoviny a mnoho esenciálnych stopových prvkov nájdeš v mandliach v hojnom stave. Z mikronutrientov rozhodne stojí za zmienku vitamín E, horčík, vápnik, fosfor a zinok.
Mandľovú múku využiješ hlavne pri pečení, do tort, cukroviniek, krémov a dezertov. Môžeš z nej vyrábať aj mandľové mlieko, domáci marcipán alebo obľúbené makrónky. Múka je vhodná na sladké pečenie a cukrársku výrobu, rovnako tak s ňou možno čiastočne nahradiť bežnú múku, alebo na pečenie LOW CARB dezertov.
Grizly Mandľová múka extra jemná v bodoch:
- prirodzene bezlepková múka
- z lúpaných (blanšírovaných) mandlí
- vysoký obsah zdravých tukov, rastlinných bielkovín a vlákniny
- zdroj horčíka, vitamínu E, vápnika, zinku a fosforu
- ideálny na pečenie tort, cukroviniek, krémov a dezertov
- možno z nej vyrábať mandľové mlieko, marcipán, či makrónky
100 g | |
Energetická hodnota | 2518 kJ / 609 kcal |
Tuky | 54,6 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 6,2 g |
- z toho cukry | 5,3 g |
Vláknina | 8,4 g |
Bielkoviny | 19,1 g |
Soľ | 0 g |
Ingrediencie
Jadrá lúpaných mandlí najemno mletá 100%.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú zvýraznené tučným písmom v zložení produktu.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte na temnom, chladnom a suchom mieste.
- Znovu‑uzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvákuování, ktoré neovplyvní kvalitu).