Grizly Kakaové bôby nepražené - horko sladký pokrm bohov z ďalekého Peru
Kakaové bôby sú plody kakaovníka ( Theobroma cacao ) a vynikajú výraznou horko‑sladkou chuťou. Navyše v nich nájdeš korenené aj ovocné tóny. Sú základom čokoládových výrobkov a už Aztékovia ich označovali ako pokrm bohov. Nepražené kakaové bôby sú navyše aj zdrojom minerálnych látok.
V kuchyni majú široké využitie. Môžeš ich konzumovať samostatne, ale poslúži aj ako doplnok do kaše, jogurtu, či dezertov. Rozmixované sa dajú použiť do omáčok, smoothie alebo iných nápojov. Denne konzumuj ideálne 15 – 20 g kakaových bôbov.
Grizly Kakaové bôby nepražené v bodoch:
- horko‑sladká chuť
- zdroj minerálnych látok
- doplnok do kaše, jogurtu, či dezertov
- chutia aj samotné