Grizly Čakankový sirup je vlastne tekutá čakanka, čo je potravinová zložka s vysokým obsahom oligofruktózy, ktorá sa získava čiastočnou hydrolýzou z inulínu čakanky. Sirup je roztok oligofruktózy, fruktózy, glukózy a sacharózy vo vode. Sladidlo je nízkokalorická alternatíva bežného stolného cukru. Získava sa z koreňa čakanky, ktorá má svoj pôvod v Európe, ale dnes ju už bežne nájdeme takmer kdekoľvek na svete, a to obzvlášť v okolí ciest, lúk a lesov.
Sirup z čakanky má rovnakú sladivosť ako cukor, ale na rozdiel od neho má vysoký obsah vlákniny (takmer 70%) a glykemický index < 5 (cukor má GI 65). Je vhodný pre diabetikov, neobsahuje lepok, laktózu, konzervanty ani arómy a neničí zubnú sklovinu. Čakankovým sirupom môžeš úplne nahradiť med alebo klasický cukor. Sladidlo môžeš využiť ako polevu na palacinky alebo vafle, na výrobu zmrzliny a sladkých drinkov. Tiež na prípravu všetkých pečených i nepečených dezertov, sušienok a piškót.