Grešík Provensálske korenie
Grešík Provensálske korenie - francúzska zmes tých najkvalitnejších byliniek, ktorá dodá mäsu úplne nový rozmer
Aromatická zmes byliniek z južného Francúzska sa výborne hodí k hydinovému mäsu, rybe aj králikovi. Často sa používa do dusenej a zapekanej zeleniny ako je rattatouile. Skvele sa kombinuje s červeným vínom.
Zmes provensálskych byliniek nie je tak staré korenie francúzskych babičiek, ako by sa mohlo zdať. Pôvod nájdeme v roku 1970 kedy francúzsky výrobca korenia Ducros prichádza na trh so zmesou byliniek pod týmto názvom. Pre trh v USA potom pridali ešte levanduľu, aby provensálske bylinky boli ešte viac „francúzske“. Korenie sa stalo veľmi obľúbené pre svoju výraznú vôňu a stalo sa jednou z najznámejšej koreniacej zmesí spolu s karí, korenia piatich vôní alebo garam masala.
Zmes môžeš pridať do šalátov, skvele sa hodí na prípravu mäsa a rýb. Rovnako ju môžeš pridať do nátierok, dipov a cestovinových šalátov. A v neposlednom rade ju nezabudni využiť pri marinovaní, alebo príprave pochúťok na grilovanie.
Grešík Provensálske korenie v bodoch:
- aromatická zmes byliniek z južného Francúzska
- hodí sa do šalátov, nátierok a dipov
- mäsu a rybám dodá úplne nový rozmer
Ingrediencie
Tymian, bazalka, saturejka, oregano, rozmarín, aníz, majorán, levanduľa.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v chlade, suchu a tme.