Grešík Nové korenie celé - prvotriedne veľké a aromatické plody jamajského korenia
Pôvodní obyvatelia Strednej Ameriky poznali toto korenie dávno pred príchodom európskych dobyvateľov. Korenili ním napríklad čokoládu. Nové korenie má pálčivú, ale príjemne koreňovú chuť. Vraj v sebe spája chuť a vôňu najobľúbenejších korenín: korenia, klinčekov, škorice i muškátového orecha. Do strednej Európy sa toto korenie dostalo až začiatkom 17. storočia. Bolo teda oproti už skôr známym druhom exotických korenín nové a prišlo aj z Nového sveta, preto sa mu u nás dostalo názvu "nové korenie".
Nové korenie sa používa do údenín, pri konzervácii mäsa, v kuchyni do omáčok a do polievok, pri marinovaní rýb, do zmesí celého i mletého korenia, tvorí aromatizujúcu esenciu v likérnictve, parfumérii aj v lekárstve.
Grešík Nové korenie celé v bodoch:
- pálčivá, ale príjemne korenená chuť
- do údenín, omáčok a polievok
- skvelé pri konzervácii mäsa a ich marinovaní