Franz Josef Kaiser Sardinky filety sú morské olejnaté rybky, ktoré skvele poslúžia nielen ako výborný základ jedla, ale hlavne ako zdroj živočíšnych nutrientov.
Zásadnou výhodou sardiniek, ale aj mnohých ďalších morských olejnatých rýb, je ich prirodzený obsah omega 3 mastných kyselín, ktoré v tele pomáhajú porovnať pomer HDL voči LDL, tukových buniek cestujúcich krvným riečiskom, ktoré môžu mať negatívny vplyv na upchávanie ciev. Sardinky sú ďalej bohaté na plnohodnotné bielkoviny a esenciálne vitamíny a minerálne látky.
Pokiaľ hľadáš nutrične bohaté jedlo, ktoré sa hodí ako rýchla večera k cestovinám, do šalátu alebo do sendviča, potom môžu sardinky byť práve to čo hľadáš. Vyskúšaj ich v slanom náleve, s olivovým olejom, s čili či s citrónom.