Nákup použitých surovín pre recept
2,99 €
1 porcia obsahuje
- 148 kcal
- 24 g sacharidov
- 0,5 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 4 porcie
Na bagely:
- 250 g gréckeho jogurtu
- 130 g ražnej celozrnnej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Navyše:
- 1 vajce
- ľanové semienka
- tekvicové semienka
Postup
-
Rúru predhrejeme na 250 °C.
-
Vo väčšej mise zmiešame múku a kypriaci prášok. K sypkej zmesi pridáme jogurt a spracujeme celistvé cesto.
-
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti. Z každej z nich na pomúčenej doske rukami vytvarujeme valčeky, ktorých konce následne spojíme do tvaru bagelov.
-
Bagely potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme obľúbenými semienkami. My sme siahli po ľanových a tekvicových.
-
Pečieme v predhriatej rúre približne 15 minút dozlatista.