Domáci bagel z jogurtu

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
35 min.
136 Páči sa mi Komentáre
9
Uložiť recept
Domáci bagel z jogurtu

1 porcia obsahuje 1 bagel

  • 148 kcal
  • 24 g sacharidov
  • 0,5 g tukov
  • 12 g bielkovín

Na 4 porcie

Na bagely:
  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 130 g žitné celozrnné mouky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Navyše:

Postup

  1. Domáci bagel z jogurtu

    Rúru predhrejeme na 250 °C.

  2. Vo väčšej mise zmiešame múku a kypriaci prášok. K sypkej zmesi pridáme jogurt a spracujeme celistvé cesto.

    Domáci bagel z jogurtu

  3. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti. Z každej z nich na pomúčenej doske rukami vytvarujeme valčeky, ktorých konce následne spojíme do tvaru bagelov.

    Domáci bagel z jogurtu

    Domáci bagel z jogurtu

  4. Bagely potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme obľúbenými semienkami. My sme siahli po ľanových a tekvicových.

    Domáci bagel z jogurtu

  5. Pečieme v predhriatej rúre približne 15 minút dozlatista.

    Domáci bagel z jogurtu

    Domáci bagel z jogurtu

    Domáci bagel z jogurtu

    Domáci bagel z jogurtu

    Domáci bagel z jogurtu

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
136 Páči sa mi Uložiť recept