České houby Sušené huby Hliva ustricová je skvelým variantom, ako mať hlivu vždy k dispozícii v tej najčistejšej podobe. Hliva je jedlá huba rozšírená po celom svete, okrem bielkovín obsahuje aj vitamíny, minerálne látky a beta‑glukány. Tradičná čínska medicína po stáročia považuje hlivu za zdraviu prospešnú a využíva jej účinky proti vírusom a infekciám, k detoxikácii a tiež pri kardiovaskulárnych problémoch či zvýšenej hladine cukru. Sušenú hlivu stačí namočiť a uvariť, potom si z nej môžeš pripraviť najrôznejšie pokrmy, hodí sa napríklad do rizôt, omáčok alebo polievok, ale výborný je aj guláš z hlivy ustricovej. Huby určite patria do každého zdravého jedálnička, v sušenej podobe sa ľahko skladujú a môžeš ich mať v špajze vždy po ruke.