Bio organica Italia Pesto zelené BIO
Bio organica Italia Pesto zelené BIO
Bio organica Italia Pesto zelené BIO - pravé talianske pesto z bazalky, kešu orieškov a extra panenského olivového oleja
Jedna z najznámejších talianskych omáčok, pôvodom z oblasti Ligúria. Názov je odvodený z talianskeho slova pestare = tĺci, mlátiť. Tradičná príprava klasického pesta spočíva v rozdrvení a trení bazalkových listov v mramorovom mažiari drevenou paličkou.
Bazalka patrí medzi najobľúbenejšie bylinky stredomorskej kuchyne. Charakterizuje ju veľmi aromatická, pieporne sladkastá vôňa. Pre svoju výraznú chuť si získala obľubu aj v našej kuchyni. V peste jej parťáka robia BIO kešu orieškami a extra panenský olivový olej. Tradične sa pesto používa na ochutenie cestovín v kombinácii so strúhaným syrom typu parmezán, alebo na ochutenie polievok, prípadne k mäsu. Taktiež je výborné aj na hrianky, jednohubky, bruschetty, toasty ako nátierka.
Bio organica Italia Pesto zelené BIO v bodoch:
- pravé BIO talianske pesto
- z bazalky a kešu orieškov
- vhodné na ochutenie cestovín
100 g | |
Energetická hodnota | 1 284 kJ / 307 kcal |
Tuky | 27,5 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 3,8 g |
Sacharidy | 4,8 g |
- z toho cukry | 1,5 g |
Vláknina | 7 g |
Bielkoviny | 6,5 g |
Soľ | 1,8 g |
Ingrediencie
Bazalka** 66 %, extra panenský olivový olej* 28,3 %, kešu orechy* 4 %, soľ, citrónová šťava**, zemiakové vločky*.
** Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a Demeter.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte pri izbovej teplote a mimo zdroja tepla.
- Po otvorení uchovávajte v chlade a spotrebujte najlepšie do 10 dní.