Bio Nebio Kakaový prášok BIO - 100% kakaový prášok z pražených bôbov z Dominikánskej republiky
Kakaové bôby patria medzi potraviny s vysokou nutričnou hustotou a obsahom minerálnych látok ako je draslík, železo, horčík a zinok, ďalej vitamínov, antioxidantov a enzýmov. Pestujú ich drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi, banánmi a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň.
Plody sú zbierané ručne a fermentované spolu s dužinou. Pri fermentácii vzniká typická výrazná chuť a vôňa dominikánskeho kakaa. Nasleduje asi týždenné sušenie na slnku, potom sú bôby očistené a upražené. Správne šetrné praženie ďalej umocní chuť a vôňu kakaa. Upražené bôby sú nadrvené a pomocou lisu zbavené časti kakaového masla. Potom sú rozomleté na jemný prášok.
Využiješ ho rovnako ako bežné kakao. Kakaový prášok je navyše vhodný aj na prípravu dezertov alebo nepečených cukroviniek. Výborný je na výrobu čokolády alebo poctivej domácej zmrzliny.
Bio Nebio Kakaový prášok BIO v bodoch:
- prášok z pražených kakaových bôbov
- obsahuje minerálne látky, vitamíny a ďalšie aktívne látky
- vhodný na výrobu čokolády, či na prípravu dezertov
- v BIO kvalite