Arax Šošovica čierna Beluga
Arax Šošovica čierna Beluga
Arax Šošovica čierna Beluga - nutrične výdatný zdroj rastlinných bielkovín, tiež prezývaná "kaviár medzi strukovinami"
Arax Šošovica čierna Beluga patrí medzi obľúbené strukoviny s mnohými prospešnými nutrientmi disponujúcimi jemne orieškovou chuťou a zachováva si pevnú štruktúru aj po uvarení. Môže sa tiež pýšiť vysokým obsahom bielkovín a jej čierny pigment je zdrojom fytochemických látok anthocyanínov typických skôr pre bobuľovité plody ako sú čučoriedky a černice. Ďalej je zdrojom vitamínov skupiny B, železa, horčíka a ďalších minerálnych látok. Obsahuje aj vlákninu.
Beluga sa skvele hodí do šalátov, k lososovi aj iným rybám, výborne chutí s koreňovou zeleninou as vlašskými orechmi. Jej jemnú chuť môžete doplniť olejom z vlašských orechov, sezamovým alebo balsamico octom s kvapkou horčice. Výborne bude chutiť aj v nátierkach.
Arax Šošovica čierna Beluga v bodoch:
- vysoký obsah bielkovín
- jemná, ľahko oriešková chuť
- zdroj fytochemických látok anthocyanínov
- zdroj vitamínov skupiny B a niektorých minerálnych látok
- ideálna do šalátov, k rybe, alebo v kombinácii s koreňovou zeleninou
Ingrediencie
Šošovka čierna beluga.
Kalorické tabuľky
100 g (v surovom stave) | |
Energetická hodnota | 1294 kJ / 308 kcal |
Tuky | 1,5 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 37,2 g |
- z toho cukry | 1,9 g |
Bielkoviny | 24,7 g |
Soľ | 0,01 g |
Odporúčania výrobcu
- Šošovku nie je potrebné namáčať.
- V neosolenej vode varte na miernom ohni 25‑30 minút, kým šošovka nezmäkne.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu, chlade a tme.