Amylon Agar BIO
Amylon Agar BIO - prírodný prášok na prípravu želé
Amylon Agar BIO je prírodná prášková alternatíva rastlinnej želatíny. Má bohaté využitie v kuchyni, či už na sladko, tak i na slano. Používa sa do krémov, poliev, pudingov, na tortové či koláčové želé a na prípravu aspikov. Bio agar môžeš tiež využiť ako želírujúce činidlo alebo ztužovadlo. Vďaka vysokej želírovacej schopnosti môžeš s pomocou agaru vytvoriť naozaj vysoké vrstvy želé na tortách a zákuskoch - je totiž pevnejší než živočíšna želatína a dobre drží tvar pri krájaní. Tuhne už pri izbovej teplote.
Pozor, rovnako ako normálna želatína ale dostatočne netuhne za prítomnosti niektorých enzýmov z čerstvého ovocia! Týka sa to napríklad kiwi, ananásu, papáje, manga či broskyne. Ak však chceš tieto ovocné druhy použiť, najprv je tepelne uprav. Tepelná úprava tieto enzýmy ničí. Všeobecne platí, čím kyslejšie ovocie, tým redší agar. Ak potrebuješ kyslý agar, prikysli ho teda až v poslednej fáze, keď už sa nevarí.
Amylon Agar BIO v bodoch:
- prírodná alternatíva rastlinnej želatíny
- vhodné do krémov, poliev, pudingov a tort
- možno využiť na vytvorenie vysokých želé vrstiev
- tuhne už pri izbovej teplote
100 g | 10 g | |
Energetická hodnota | 700 kJ / 167 kcal | 70 kJ / 17 kcal |
Tuky | 0 g | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 0,4 g | 0,04 g |
- z toho cukry | 0,4 g | 0,04 g |
Bielkoviny | 0 g | 0 g |
Soľ | 0,52 g | 0,05 g |
Ingrediencie
Bio agar (Rhodophyceae).
odporúčania výrobcu
- Bio agar (10 g) premiešajte v 1 litri studenej vody a podľa potreby oslaďte.
- Varte za stáleho miešania po dobu 3 minút.
- Po uvarení nechajte mierne vychladnúť.
- Nalejte do formy a nechajte stuhnúť v chladničke.
- Bio agar môžete pripraviť aj z ovocnej šťavy, džúsu a pod.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v chlade, suchu a tme.
- Skladujte mimo dosahu detí.
Expirácia vybranej varianty produktu:
- Zvyčajná expirácia varianty produktu: 603 dní
- Minimálna expirácia varianty produktu skladom: 536 dní
- Minimálna expirácia je uvedená od aktuálneho dátumu.