Túto americkú klasiku sme pretvorili do fit verzie a ubrali značné množstvo kalórii. Očarí vás však typicky jesennou chuťou jabĺk a škorice.
Budeme potrebovať:
- 160 g celozrnnej špaldovej múky
- 70 g kokosovej múky
- 60 g sladidla
- 80 g studeného masla
- 110 ml studenej vody
Náplň:
- 400 g ošúpaných a nakrájaných jabĺk
- 10 g citrónovej šťavy
- vanilkový cukor
- škorica a štipka muškátového orieška
- 7 g kukuričného škrobu
- 15 g práškového sladidla
- vajíčko na potretie
Doba prípravy: 30 minút
Doba pečenia: 35 minút
Použili sme formu na pečenie s priemerom 16 cm.
Postup:
- V mise zmiešame obe múky, sladidlo, maslo a vodu. Vypracujeme tuhšie, kompaktné cesto.
- Rozdelíme ho na väčšiu a menšiu polovicu. Väčšiu rozvaľkáme a vyplníme dno a okraje formy.
- Nakrájané jablká zmiešame s citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom, sladidlom, kukuričným škrobom a škoricou. Muškátový oriešok je voliteľný, avšak odporúčaný :)
- Formu naplníme jablkami a na vrch poukladáme druhú polovicu cesta nakrájanú na plátky, čím si zároveň aj otestujeme trpezlivosť :) Vrch potrieme rozšlahaným vajíčkom a pečieme pri 170 stupňoch, približne 37 minút.
Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory! Radi si ich pozrieme pod #aktinrecepty.
Apple pie sme rozkrájali na 8 kusov. Jeden má priemerne:
- 100 g
- 231 kcal
- 10 g tuku
- 26,9 g sacharidov
- 5,1 g bielkovín
- Ďalšie skvelé námety, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťovo vyladené dobroty nájdete pod odkazom na vyladené recepty z Aktin kuchyne.