Živina Balijské karí
Živina Balijské karí - jemná a ľahko oriešková omáčka z Bali pripravená do 15 minút
Balijské karí je veľmi blízke európskym chutiam. Má jemnejšiu a ľahko orieškovú chuť, ktorá ťa ihneď prenesie do autentickej indonézskej reštaurácie.
Toto Balijské karí karí vzniklo v spolupráci so šéfkuchárom a reštauratérom Štefanom Návratom. Ten teraz oslavuje úspech s ázijskou kuchyňou vo svojej reštaurácii PRU58 v pražských Holešoviciach. K omáčkam je so Štefanom natočená aj séria videí s receptami a tipmi na varenie. Z jedného pohára uvaríš 6‑10 porcií karí – na jedno varenie pre 2 porcie použiješ bežné 2 lyžice karí.
Živina Balijské karí v bodoch:
- z jedného pohára uvaríte 4‑6 porcií balijského karí
- čisto rastlinného pôvodu a je teda vhodné aj pre vegánov
- vyrobené iba z čerstvých surovín v Přerove
- príprava balijského karí nezaberie viac ako 15 minút
- Jedlo ako z reštaurácie uvaríte doma za tretinovú cenu
100 g | |
Energetická hodnota | 1592 kJ / 384 kcal |
Tuky | 32 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 7,5 g |
Sacharidy | 21 g |
- z toho cukry | 12 g |
Bielkoviny | 3,1 g |
Soľ | 1,3 g |
Ingrediencie
Olej repkový, cibuľa červená, palmový cukor, kokos strúhaný, kešu oriešky, cesnak, citrónová tráva, zázvor, galandal koreň, kurkuma koreň, chilli papričky (< 2,5%), soľ jedlá.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu. Môže obsahovať stopy škrupinových plodov, arašidov, sezamu, sóje, pšenice, zeleru a horčice.
Upozornenie
- Potravina, s cukrom.
- Skladujte mimo slnečného žiarenia pri teplote do 25 °C, po otvorení uchovávajte v chladničke pri teplote do +7 °C a spotrebujte do 14 dní.