Vilgain Mak modrý BIO – perfektný na pečenie, zdroj vápnika a horčíka, z českého EKO poľnohospodárstva
Vilgain Mak modrý BIO – perfektný na pečenie, zdroj vápnika a horčíka, z českého EKO poľnohospodárstva
Vilgain Modrý mak BIO - živinami nabité semienka z českého ekologického poľnohospodárstva
Vilgain Modrý mak BIO je tradičná stredoeurópska ingrediencia, ktorá nemôže chýbať v žiadnej špajze. Semená modrého maku pochádzajú z českého ekologického poľnohospodárstva, ktoré sa radí medzi špičku pestovania a spracovania modrého maku.
Zdroj vápnika a horčíka
Mak je výnimočne nutrične bohatý na mikroživiny. Jedným z hlavných benefitov je vysoký obsah horčíka a tiež vápnika, ktorého obsahuje až 12x viac ako mlieko alebo syr. Je tiež skvelým zdrojom vlákniny a nenasýtených tukov vrátane omega 3 a 6 mastných kyselín a tvojmu telu pomôže so vstrebávaním vitamínov rozsputných v tukoch. Navyše obsahuje vitamín E a ďalšie minerálne látky ako je meď, zinok alebo železo.
Nepostradateľná surovina v kuchyni
Hodí sa do každého jedálnička, a hoci má väčšina ľudí mak spojený predovšetkým s pečením, ide o univerzálnu ingredienciu. Využiješ ho napríklad na výrobu makového mlieka alebo oleja. Aby ti čo najdlhšie vydržal a nežĺkol je vhodné pomlieť tesne pred použitím.
Vilgain Modrý mak v bodoch:
- celé semená modrého maku
- z poctivého ekologického poľnohospodárstva
- zdroj vitamínov, vápnika a ďalších minerálnych látok
- dodá telu omega 3 mastné kyseliny a vlákninu
- univerzálne ingrediencie na pečenie a ďalšie kuchynské počiny
100 g | |
Energetická hodnota | 2198 kJ / 525 kcal |
Tuky | 42 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,5 g |
Sacharidy | 8,6 g |
- z toho cukry | 3 g |
Vláknina | 20 g |
Bielkoviny | 18 g |
Soľ | 0,07 g |
Ingrediencie
Mak modrý celý BIO.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.
- Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Vilgain sro, Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.