Že je v jednoduchosti krása? Pri jedle to platí dvojnásobne a pri dezertoch ešte viac! A keď vám navyše nadýchaný koláčik dodá tiež peknú dávku bielkovín, je to presne to, čo dobre padne uprostred ktoréhokoľvek náročného dňa. Tak čo vyskúšať túto fancy prešívanú deku s tvarohom a pudingom, ktorú máte hotovú za 45 minút aj s pečením? 👌🏻
1 porcia obsahuje
- 206 kcal
- 20 g sacharidov
- 10 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 15 porcií
- 250 g špaldovej múky
- 2 vajcia
- 30 g kakaa
- 110 g ghee
- 150 ml mlieka
- 100 g datľového cukru
- 10 g kypriaceho prášku
- 450 g polotučného tvarohu
- 1 vajce
- 10 g vanilkového pudingu
- 30 g datľového cukru
- štipka mletej vanilky
Postup
-
Najprv si pripravíme krém – do misky dáme všetky ingrediencie a vyšľaháme na hladkú penu. Tú preložíme do zdobiaceho vrecúška (alebo pevného vrecka) a dáme na 15 minút do mrazničky.
-
Medzitým si pripravíme cesto – vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, v druhej miske si zmiešame všetky sypké ingrediencie, ktoré postupne zašľaháme do vaječnej zmesi a zvyšných tekutých ingrediencií.
-
Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie (použili sme veľkosť formy 40 cm x 26 cm).
-
Na zdobenie si odstrihneme cca 1,5 cm od konca vrecúška. Krém nanášame do tvaru mriežky.
-
Pečieme 25‑30 minút na 170 °C.
-
Hotovú buchtu necháme vychladnúť a môžeme podávať. Tak dobrú chuť!