Chcete nadýchaný dezert, ktorý dokonale zasýti? Čo tak vyskúšať koláč plný chuti pistácií, ktorý zvládne pripraviť ktokoľvek a na stole pritom urobí takú parádu! Šťavnaté cesto skvele doplní tvarohový krém prevoňaný vanilkou a pokiaľ si potrpíte na chrumkavom elemente, nasekané pistácie navrchu sú jasná voľba. 🤤
Tak ako, vyskúšate túto yummy záležitosť? Výsledok s nami nezabudnite zdieľať na Instagrame s označením @vilgainrecepty!
1 porcia obsahuje
- 252 kcal
- 24 g sacharidov
- 14 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 18 porcií
- 320 g hladkej múky
- 70 g ovsených jumbo vločiek
- 60 g vanilkového proteínu
- 60 g trstinového cukru
- 80 g pistácií
- 80 g pistáciového krému
- 60 g kokosového oleja
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 300 ml vody
- 2 štipky soli
- 20 kvapiek vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 120 g mascarpone
- 300 g polotučného tvarohu
- vanilkové stevia drops
- 50 g pistácií
Postup
-
V miske zmiešame múku, proteín, vločky, nasekané pistácie, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
-
Potom pridáme kokosový olej, vajíčko, vanilkový extrakt, pistáciový krém a vodu.
-
Cesto nalejeme do formy 20 cm x 20 cm vyloženej papierom na pečenie a dáme piecť pri 175 °C na asi 30‑35 minút.
-
Korpus necháme vychladnúť, potom naň rozotrieme krém z tvarohu, mascarpone a vanilkových stevia drops a posypeme pistáciami.
-
A môžeme podávať. Tak dobrú chuť!